KORANG! Terlalu banyak rawatan parut sampai confuse nak pilih yang mana satu kan

KORANG! Terlalu banyak rawatan parut sampai confuse nak pilih yang mana satu kan

KORANG! Terlalu banyak rawatan parut sampai confuse nak pilih yang mana satu kan?
.
.
Ye la, orang nak buat TCA CROSS, korang pun nak buat. Ada treatment subcision, nah..korang nak buat subcision jugak.
.
.
My word of advise as doctor: DON’T GO WITH TREND, GO FOR TREATMENT THAT IS BEST FOR YOU!
.
.
Here’s simple tips on choosing what is best for your acne treatment. Rawatan ikut jenis parut dan kedalaman parut tau..
.
.
ICEPICK SCAR:
Options:
TCA CROSS @ CO2 laser @ FILLERS.
Dr recommend kombinasi rawatan utk best result.
For example: 2x TCA + 3x laser @ 3x TCA + 1x fillers
.
.
ROLLING SCAR:
Best option: Subcision + CO2 laser @ microneedling
Recommend dlm 3-5 sesi utk optimum result
.
.
BOX SCARS:
Options:
SUBCISION + TCA CROSS + MICRONEEDLING + 2x CO2 laser.
.
.
HYPERTROPHIC SCAR:
Scar yg jenis timbul ni perlu nipiskan dulu dengan suntikan shincort sebelum decide utk proceed dgn CO2 laser. Perlu beberapa sesi utk achieve at least 90% improvement
.
.
Still confuse? Consult your doctor! ❤️❤️

0 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *