Ini Alasan Kenapa Uolls boleh Consider Face Oil: . . Of course sesetengah or

Ini Alasan Kenapa Uolls boleh Consider Face Oil:
.
.
Of course sesetengah orang berpandangan menggunakan minyak di kulit wajah kita itu bukan idea yang bagus. Apalagi kalau kulit kita jenis yang berminyak! Muka dah berkilat macam kilang minyak why oh why amat ditambah minyak lagi? Rasanya banyak juga beauty product di luar sana yang melabelkan product diorg sebagai ‘oil free'. Jadi adakah face oil minyak itu bukan sesuatu yang bagus buat kulit?
.
.
OK, dr nak bagitau siap2 ni. Bukan semua tapi sesetengah face oil product sangat bagus untuk kulit. Kandungan bahan juga lebih luas daripada sekadar minyak kelapa dapur atau minyak zaitun yang katanya serba natural itu. Kelembapan dan kandungan nutrisi sesetengah face oil sangat bagus untuk kulit. Molekul kecil di minyak juga membantu kulit beregenerasi dan lebih cerah kerana terdapat kandungan fatty acid dan anti oxidant nya. Keuntungan lain iaitu mencerahkan dan blemish control. Bahkan anti aging! Ternyata melawan minyak pakai minyak itu bukan sebuah ironi.
.
.
TIPS MENGGUNAKAN FACE OIL:
.
1. Sama seperti kebanyakan produk skincare lain, face oil digunakan waktu malam hari agar lebih efektif.
2. Gunakan face oil setelah kamu pakai serum dan juga sebelum pakai moisturizer yang membantu mengunci semua nutrisinya. Gunakan water based moisturizer yang lebih ringan untuk elakkan pori2 tersumbat.
3. Gunakan face oil sebagai primer kerana ia boleh menyerap cepat ke kulit dan menghaluskan fine line supaya foundation jadi lebih smooth.
.
.

Shopping Cart